Περιποίηση και φροντίδα δερμάτινου καναπέ.

Περιποίηση και φροντίδα δερμάτινου καναπέ.

Οι δερμάτινοι καναπέδες αποτελούν έπιπλα κομψά και διαχρονικά, που στολίζουν κάθε σαλόνι δίνοντας  του έναν μοντέρνο αέρα. Το δέρμα είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο υλικό-επένδυση, καθώς έχει μεγάλη αντοχή και ελαστικότητα. Οι δερμάτινοι καναπέδες και πολυθρόνες άλλωστε, θεωρούνται κατά μέσο όρο τέσσερις φορές  ανθεκτικότεροι από τα αντίστοιχα υφασμάτινα έπιπλα. Με το πέρασμα του χρόνου αλλά και την σωστή φροντίδα το δέρμα γίνεται όλο και καλύτερο και μαλακότερο, καθώς λαμβάνει την φόρμα του χρήστη, όπως ένα ζευγάρι καλά δερμάτινα παπούτσια.

Το δέρμα όμως όπως και κάθε άλλο ιδιαίτερο υλικό, χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση, ώστε να δείχνει πάντα σαν καινούριο και να αναδεικνύεται η ομορφιά του.
Τα βήματα που μπορείτε να ακολουθείτε σε πρώτο επίπεδο, είναι απλά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα υλικά και κόπο :

Μην τοποθετείτε τα δερμάτινα έπιπλα κοντά σε κάποια πηγή θερμότητας (όπως καλοριφέρ) ή ηλιακής ακτινοβολίας.
Αποφύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιφάνεια τους.
Καθαρίζετε συχνά τα έπιπλα με ένα βρεγμένο πανί από την σκόνη, ενώ σε περίπτωση που λεκιαστούν τοπικά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ενεργήσετε άμεσα και χρησιμοποιώντας νερό και λίγο σαπούνι να τρίψετε απαλά με προσοχή το σημείο,και στην συνέχεια να σκουπίσετε για να αφαιρεθεί η υγρασία.

Πέρα από τα σημεία αυτά, η τακτική συντήρηση των επίπλων και η περιποίηση τους με ειδικά υλικά κρίνεται απαραίτητη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα  (μία ή δυο φορές  τον χρόνο). Η συντήρηση και ο καθαρισμός των ακριβών αυτών επίπλων, είναι ζήτημα που μπορεί να σας απασχολήσει και αγχώσει, αλλά αν εμπιστευθείτε ένα εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό συνεργείο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, κόπο αλλά και χρήματα.

Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε το είδος του δέρματος του καναπέ, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε και τον καθαρισμό που επιδέχεται. Είναι λάθος να πιστεύουμε πως κάθε είδος δέρματος (alcantara, nappa, suede ή nubuck) μπορεί να καθαριστεί με τον ίδιο τρόπο και με την χρήση των ίδιων υλικών, ενώ μάλιστα υπάρχει και η πιθανότητα να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά αν χρησιμοποιηθεί ένα υλικό που αντενδεικνύεται.

Οι τεχνικοί της εταιρείας μας, εργαζόμενοι χρόνια στον τομέα του βιολογικού καθαρισμού επίπλων, έχουν συναντήσει κάθε είδος έπιπλο, υφάσματος και δέρματος, άλλα σε καλύτερη και άλλα σε χειρότερη κατάσταση, γνωρίζοντας έτσι  πολύ καλά τον τρόπο και τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να γίνει κάθε έπιπλο σαν καινούριο. Ειδικά όσον αφορά τα δερμάτινα σαλόνια, ο καθαρισμός γίνεται στο χέρι, με βουρτσάκι από φυσική τρίχα και με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, ενώ στην συνέχεια εφαρμόζονται ειδικές ενυδατικές κρέμες περιποίησης που προσφέρουν λάμψη και αναζωογονούν το έπιπλο.

Αν λοιπόν, χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια για τον καθαρισμό και την συντήρηση των πολύτιμων δερμάτινων επίπλων σας, ελάτε σε επαφή με την εταιρεία μας, είτε για να σας δώσουμε πληροφορίες για την φροντίδα που χρειάζονται ανάλογα με το είδος του δέρματος από το οποίο είναι φτιαγμένα, είτε για να έρθουμε στον χώρο σας και να αναλάβουμε τον καθαρισμό και την περιποίηση τους, ώστε να τα χαίρεστε για πολλά χρόνια ακόμα!