Εσείς πόσο συχνά τα καθαρίζετε..;

Εσείς πόσο συχνά τα καθαρίζετε..;

Ένας σύντομος οδηγός από την My Clean!

Όλοι μας θέλουμε να διατηρούμε το σπίτι μας όσο δυνατόν πιο καθαρό, όμως υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις σχετικά με το πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζουμε ή να πλένουμε μερικά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε τακτικά στην καθημερινότητα μας.  Η My Clean μοιράζεται μαζί σας ορισμένες πληροφορίες που ίσως σας φανούν χρήσιμες την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε αν πρέπει να (ξανά)βάλετε πλυντήριο!

Μαξιλάρια: Κάθε 3 με 6 μήνες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το βάρος του μαξιλαριού μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί με το πέρασμα του χρόνου λόγω των ακάρεων και της σκόνης που συγκεντρώνονται στο εσωτερικό του. Μπορείτε ευτυχώς να χρησιμοποιήσετε άφοβα το πλυντήριο ρούχων για τον καθαρισμό τους. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα –τα περισσότερα μαξιλάρια έχουν. Εκεί θα βρείτε την ενδεικτική θερμοκρασία πλύσης (Αν δεν υπάρχει ετικέτα, βάλτε τα σε πρόγραμμα για ευαίσθητα).

Σεντόνια: Μια φορά την εβδομάδα.

Τα βρώμικα σεντόνια είναι «ένοχα» για την φιλοξενία πολλών μικροβίων και σκόνης που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και άσθμα. Είναι σημαντικό να τα αλλάζετε συχνά αλλά και να τα πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία 50 – 60 βαθμών ώστε τα να εξουδετερώνονται τα ακάρεα και οι μικροοργανισμοί.

pexels-photo-212269

Σουτιέν: Κάθε 3-4 χρήσεις.

Καλό θα είναι να μην φοράτε το ίδιο σουτιέν δύο μέρες συνεχόμενα γιατί το ελαστικό τους ύφασμα χρειάζεται χρόνο για να ανακτήσει το σχήμα του. Για να επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής τους το ιδανικό είναι να τα πλένετε στο χέρι, αλλά μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε και μία από τις ειδικές σακούλες για εσώρουχα  που μπαίνουν στο πλυντήριο. Με αυτόν τον τρόπο τα σουτιέν σας πλένονται χωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα.

Τζιν παντελόνια: Κάθε 4 με 5 χρήσεις.

Τα τζιν χρειάζονται προσοχή γιατί ούτε το πολύ συχνό πλύσιμο τους κάνει καλό αλλά ούτε και το σπάνιο. Στην πρώτη περίπτωση, φθείρονται εύκολα και στη δεύτερη για λόγους υγιεινής. Πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, σιγουρευτείτε ότι έχετε γυρίσει το μέσα – έξω!

Πορτοφόλι: Κάθε εβδομάδα

Όλες οι έρευνες συμφωνούν στο ότι τα πορτοφόλια αποτελούν εστίες μικροβίων και μικροοργανισμών. Χρησιμοποιείστε μαντηλάκια καθαρισμού (χωρίς αλκοόλ) για δερμάτινα πορτοφόλια και πλύνετε τα υφασμάτινα στο χέρι ή και στο πλυντήριο.

jeans-pants-blue-shop-52518

Φούρνος: Κάθε 6 μήνες.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αφαιρέστε τις σχάρες, βυθίστε  τις σε ζεστό νερό με υγρό πιάτων και αφήστε τες εκεί όλο το βράδυ. Παράλληλα, ψεκάστε με ειδικό καθαριστικό για φούρνους το εσωτερικό του και την πόρτα του. Την επόμενη μέρα με μια καθαρή πετσέτα καθαρίστε το εσωτερικό με ζεστό νερό και καθαριστικό πιάτων.

Νιπτήρας: Κάθε μέρα

Ο νεροχύτης της κουζίνας έχει την δεύτερη υψηλότερη συγκέντρωση παθογόνων μικροοργανισμών σε όλο το σπίτι. Συστήνεται να τον καθαρίζουμε σε καθημερινή βάση με την βοήθεια ενός απλού απολυμαντικού σπρέυ.

tap-black-faucet-kitchen-sink-interior-design

Ψυγείο: Κάθε 3 μήνες.

Μια φορά το τρίμηνο να καθαρίζετε ράφια και τοιχώματα με ξύδι ή κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης μουλιάζοντας τυχόν κηλίδες. Το χερούλι του πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά, ενώ κάθε βδομάδα καλό θα είναι να ελέγχετε για τυχόν τρόφιμα που έχουν λήξει ή χαλάσει και να τα πετάτε για να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Χαλιά : Μια φορά τον χρόνο.

Για τα χαλιά που σκουπίζονται σωστά (σε εβδομαδιαία βάση) κατά την διάρκεια της χρονιάς, ένας βαθύς καθαρισμός μια φορά τον χρόνο αρκεί για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

carpet-red-tying-silk-wool-carpet-weaving-center-1

Αυτοκίνητο : Κάθε 1 με 3 εβδομάδες.

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το εξωτερικό του αυτοκινήτου σας εξαρτάται από την εποχή αλλά και την περιοχή που μένετε και τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν. Το εσωτερικό του, που είναι ομολογουμένως ένα μέρος στο οποίο περνάμε αρκετές ώρες από την μέρα μας, θα πρέπει να καθαρίζεται εξ’ ολοκλήρου και να απολυμαίνεται μία με δύο φορές τον χρόνο.

 

Στρώμα : Κάθε 6 μήνες.

Καθώς το στρώμα μας μπορεί να αποτελεί «καταφύγιο» για ακάρεα, σκόνη, νεκρά κύτταρα και μικροοργανισμούς είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζουμε μέσα στην χρονιά, ιδανικά δύο φορές. Έτσι διαφυλάσσουμε τόσο την ποιότητα του ύπνου μας αλλά και την υγεία μας!

 

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο διαφωτιστικό σε αρκετά σημεία και θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως για έναν καλό βιολογικό καθαρισμό και απολύμανση των χαλιών, αυτοκινήτων, καναπέδων και στρωμάτων σας μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε τους τεχνικούς της εταιρείας My Clean!
Διαβάστε στο site μας περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη του βιολογικού καθαρισμού και εμείς θα επιστρέψουμε σύντομα με νέα άρθρα και tips για τον εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού σας.